Home

To menu | To search

Bezoek FG Wilson, Noord-Ierland

, 13:00 - Permalink

In het Noord-Ierse Larne wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de bouw van onze nieuwe FG Wilson diesel-generatoren. Onlangs namen wij een kijkje bij de testprocedures.

Redundantie is voor ons erg belangrijk. Er moet altijd iets kapot mogen gaan zonder dat dit impact heeft op onze dienstverlening. Deze redundantie is vanzelfsprekend ook van toepassing op onze generatoren. Momenteel zijn wij in het bezit van drie dieselgeneratoren, waarvan er 2 nodig zijn om het datacenter van stroom te voorzien in geval van stroomuitval bij onze energieleverancier. Door de toenemende stijging van het stroomverbruik zal er medio 2017 een moment gaan ontstaan dat alle drie de generatoren nodig zijn om het datacenter te voeden. 

Het spreekt voor zich dat dit geen gewenste situatie is. Vandaar dat wij enige tijd geleden onze leverancier Kemper en van Twist opdracht hebben gegeven om 2 van de 3 units alvast te vervangen voor veel krachtiger generatoren. De keuze voor Kemper en van Twist is een logische. Wij streven naar langdurige samenwerking met onze leveranciers, en zij snappen al jaren als geen ander hoe cruciaal noodstroom voor ons is. De nieuwe generatoren bezitten per stuk over het vermogen van de huidige 3 generatoren. Het is dus een serieuze upgrade. 

Afgelopen week zijn wij te gast geweest in het Noord-Ierse plaatsje Larne. Hier bevind zich de fabriek van Caterpillar, die de bouw van de FG-Wilson generatoren voor haar rekening neemt. Eén van onze nieuwe generatoren was opgesteld in een speciale testruimte waar de machine onder onze aanwezigheid onder strenge condities werd getest. Zo dient iedere FG Wilson generator bijvoorbeeld minimaal 1 uur 110% vermogen te kunnen leveren. 

Momenteel wordt er hard gewerkt in onze technische ruimte om de nieuwe generatoren te kunnen plaatsen. In tegenstelling tot de geluidsgedempte generatoren die we momenteel hebben staan, zijn de nieuwe generatoren 'open'. Dit vereist dus een goede geluidsisolatie in de ruimte waar de generatoren worden geplaatst, en een bijbehorend uitlaatsysteem.

Naar verwachting moet de klus voor de kerst zijn voltooid. In dit blog zullen we de komende periode hier verder verslag van doen. 

Hieronder een fotoimpressie. Wij danken Kemper en van Twist voor de uitnodiging. 

IMG_1431.JPG
De Caterpillar fabriek in Larne
IMG_1436.JPG
De generator in testopstelling
IMG_1437.JPG
De nieuwe generator bezit een V16 motor.
IMG_1441.JPG
Het apparaat volledig in beeld.